Bibelkreds september

Bibelkreds 29. september: Tekst: Johannes Åbenbaring 2,1-7

De syv menigheder står som et udtryk for hele den kristne menighed. Så selv om brevene til menighederne (Johs. Åb 2,1-3,22) er skrevet til bestemte menigheder, og omhandler konkrete forhold i de menigheder, så har de adresse til hele den kristne kirke.

Nikolaitternes gerninger, handler formentlig om en slags blandingsreligion, hvor man holder fast i den hedenske gudsdyrkelse med dens offerfester, men samtidig vil have med Jesus og det kristne at gøre.

1. Hvilken trøst ligger der for os i, at Jesus holder sin menighed i sin højre hånd og vandrer mellem os? (v.1)

2. Hvad bliver menigheden i Efesos rost for?

3. Hvad kan vi rose vores menighed for? Er der noget, der er det samme?

4. Hvad er der galt i menigheden? Hvad ligger der i at den har svigtet (egentlig står der forladt) sin første kærlighed? (v.4) Kan det også ske for os?

5. Kender vi til eksempler på noget, der ligner nikolaitternes gerninger, hvor man blander kristent og hedensk, så der i virkeligheden ikke mere er kristendom tilbage?

6. Hvad vil det sige, at lysestagen kan blive flyttet af Jesus? (v.5)

7. Hvilken udvej anviser Jesus for at undgå eller komme ud af det svigt, som truer menigheden i Efesos?

8. Hvad ligger der i ”at sejre” v. 7, og hvilket løfte giver Jesus til den, der sejrer?