Dato Onsdag d. 16. november 2022, Kl. 18:00 til kl. 22:00
Sted Sæby Kirke, Strandgade 13, 9300 Sæby
Cand. mag i samfundsfag Christian Borrisholt Steen
Kirkehøjskole med Christian Borrisholt Steen

Christian Borrisholt Steen, der er født og opvokset i Hirtshals og nu bosat i Vester Hassing, har siden 2014 holdt mere end 100 foredrag rundt omkring i kirker, sognegårde og foredragsforeninger. I foredraget "Menneskesyn på spil" fortæller han om sit spændende arbejde i Det Etiske Råd, som han var medlem af i seks år fra 2012 til 2018. Han vil blandt andet fortælle om, hvordan hans eget kristne livs- og menneskesyn har givet ham styrke og inspiration til arbejdet i rådet.

I forlængelse af foredraget vil Christian også lægge op til dialog om etik, tro og eksistens med udgangspunkt i nogle af de aktuelle emner som han kommer ind på undervejs i sit foredrag. Det er bl.a. aktiv dødshjælp og organdonation. I perioden 2018-2022 var Christian tillige medlem af Den regionale Videnskabsetiske Komité i Region Nordjylland, ligesom han også i flere år har været en flittig klummeskribent hos både Nordjyske Stiftstidende og Kristeligt Dagblad. I 2021 udgav han bogen "Ordet er frit - 47 klummer til tiden". Han er uddannet Cand.mag. i samfundsfag og psykologi fra Aalborg Universitet og har desuden en mastergrad i Etik og Værdier i Organisationer (MEVO) fra Aarhus Universitet.