MAR

Sted Sæby Kirke, Strandgade 13, 9300 Sæby
Sogne- og orlogspræst Peter Jessen
Kirkehøjskole med sogne- og orlogspræst Peter Jessen

Knap 100 præster i Folkekirken har tjansen som værnspræst ved siden af deres daglige arbejde i sognet. Det vil sige, at de er tilknyttet forskellige militære enheder og står for den præstelige betjening af disse. Præsten er med i både glæde og sorg, men ofte også med soldaten, når denne er udsendt langt fra rigets grænser og familien derhjemme.

Vores egen præst i Sæby, Peter Jessen, har i 12 år været tilknyttet Søværnet som orlogspræst, og den 15. marts kommer han i kirkehøjskolen for at give et indblik i præstearbejdet i Søværnet. Et arbejde som han alle årene har været meget glad for, fordi det har været udfordrende og berigende at virke i en organisation, der på mange måder er ganske anderledes end Den danske Folkekirke, og fordi præsten er velkommen og vellidt af såvel høj som lav.