Dato Tirsdag d. 6. september 2022, kl. 19:30
Sted Sæby Kirke, Strandgade 13, 9300 Sæby
Tidligere biskop og Ph.d. Steen Skovsgaard
Sogneaften med tidl. biskop og Ph.d. Steen Skovsgaard

Snart begynder en ny sæson af sogneaftener i Mariehuset ved Sæby Kirke. Ved den første af de fire aftener er det tidligere biskop Steen Skovsgaard, der er foredragsholder. Efter at han trådte tilbage som biskop, har han færdiggjort en Phd- afhandling, Og aftenens foredrag ligger i forlængelse af den, og har overskriften. ”Mellem frygt og glæde – eller hvordan kan man glæde sig til dommedag?”

Dommedag er normalt omgærdet med frygt og stort ubehag. Ikke alene tænker man på jordens undergang; dommen betyder også, at alle ens gerninger skal dømmes. Og hvem kan glæde sig til det? Hvordan kan dommen da være en glædens dag?

Steen Skovsgaard har i mere end 4 år studeret dommedag i islam og kristendom, og i marts 2022 forsvarede han afhandlingen: ”Mellem frygt og glæde – dommedag i islam og kristendom” Heri sammenligner Steen Skovsgaard islam og kristendommens dommedagsforestillinger og analyserer flere af de vigtigste begreber, der knytter sig til dommedag i de to religioner. På den baggrund når han frem til nye og spændende tolkninger og ikke mindst en vigtig teologisk begrundelse for, at kristne har lov til at se frem til dommedag uden frygt, men med fortrøstning, forventning og glæde.

Alle er velkomne. Der er ikke tilmelding.