Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sogneaften med Kirsten Munkholt

MAR
21

Sogneaften med Kirsten Munkholt


Dato Tirsdag d. 21. marts 2023, kl. 19:30
Sted Mariehuset, Strandgade 13, 9300 Sæby
Medvirkende
Tidligere sognepræst Kirsten Munkholt, Tårs
Sogneaften med Kirsten Munkholt

Tidligere sognepræst Kirsten Munkholt, Tårs, kommer til Mariehuset i Sæby den 21. marts kl. 19.30 og fortæller om "Grundtvig og hans kvinder".

Bag enhver stærk mand, står der en kvinde, siges der.

Bag præsten, salmedigteren og politikeren Grundtvig, der var så aktiv i rigtig mange sammenhænge, stod ikke blot én, men mange kvinder.

Grundtvig er i sig selv en spændende skikkelse, det er kvinderne omkring ham også, og Grundtvigs forhold til kvinder gør ham ikke mindre interessant, fortæller Kirsten Munkholt.

N.F.S. Grundtvig krævede, at kvinder skulle have adgang til hans foredrag og forelæsninger, og han talte for, at kvinder skulle have adgang til alle slags poster, selv i hæren og som præst. Det var ikke velset på hans tid. Der gik næsten 75 år efter hans død, før vi fik de første kvindelige præster i Danmark.

En af grundene til at Grundtvig ikke kunne stemme for Grundloven 1849, var at kvinder ikke fik valgret. Det fik de først 66 år senere i 1915, efter de kunne stemme til menighedsrådsvalg fra 1909. Grundtvig var langt foran sin tid.

Alle er velkomne til at komme og høre Kirsten Munkholt, en levende fortæller, berette om datidens kvindeliv, om Grundtvig og hvem kvinderne omkring ham var.

Det tidligere annoncerede program med Sørine Gotfredsen flyttes til den 5. september.