Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sogneaften

FEB
27

Sogneaften


Torsdag d. 27. februar 2020, kl. 19:30
Mariehuset, Strandgade 13, 9300 Sæby
Sognepræst og arresthuspræst Helge Morre Pedersen

Sogneaften torsdag den 27. februar kl. 19.30 i Mariehuset, Strandgade 13, Sæby - handler om retfærdighed, skyld og straf... om at være arresthuspræst

Det er første gang, han er her. Han sidder i sin celle. Alene med sig selv. Døren er lukket. Der er ingen håndtag på den indvendige side. Låst inde. Låst fast i situationen. Tankerne hvirvler rundt. Tanker om dem derhjemme. Tanker om børn. Hvad er det, der er sket? Hvad er det her for en verden? Der er tremmer. Men selv tankerne synes at være i fængsel. Forude venter måske en retssag og en dom. Kaos.

Men det er jo min egen skyld. Jeg får kun straf som forskyldt. Jeg ødelagde et andet liv, - en anden familie må lide under det, jeg har gjort, - og min egen familie må lide, - hvordan skal det betales? Kan det betales?

Udenfor skinner solen. Man kan kun se lidt af himmelen og kanten af et træ gennem det højtsiddende vindue med tremmer for. Indenfor er lugten, lydene, den evige uro.

Det er den verden, der møder én som arresthuspræst. En verden til forskel fra den udenfor.

Sognepræst og arresthuspræst Helge Morre Pedersen, Albæk-Lyngså sogn vil fortælle om retfærdighed, skyld og straf ud fra erfaringen i arbejdet som arresthuspræst og det at færdes i det specielle miljø, der er i et arresthus og i et fængsel.

Alle er hjertelig velkommen !