Onsdag d. 20. november 2019, kl. 18:00

Hvor er forkyndelsen i kirkens musik?

Musikken har til alle til alle tider spillet en væsentlig rolle i den kristne kirkes gudstjenesteliv, og gennem alle årene har musikkens rolle i gudstjenesten været til genstand for stor debat. Vi skal beskæftige os med en række synspunkter vedrørende kirkemusik, som gennem historien har præget den gudstjeneste, vi kender idag. Salmesange har siden reformationen sat et afgørende aftryk på gudstjenesten, og vi skal derfor synge en række såvel ældre som helt nye salmer i en bestræbelse på at bevare spørgsmålet om, "Hvor er forkyndelsen i kirkens musik?". Luther ville måske svare, at med salmerne synger vi evangeliet ind i hjertet, mens Grundtvig kunne svinge sig op til at skrive: "Sjungende, hjerte, tag Ånden i favn!" og Lars Busk Sørensens kommentar ville måske være: "Guds lovsangs synger vi ikke, men sangene synger i os".

Organist og kirkemusiker Henrik Strøm
Mariehuset, Strandgade 13, 9300 Sæby